Блатен хвощ - Действие и приложение:

Този по - едър вид хвощ е отровен!

Много е важно да може да се различава от останалите видове!

Блатният хвощ съдържа много силиций, от който се нуждае организма за да изгради здрави кости, нокти, хрущяли, коса. Силициевата киселина играе важна роля за кожата, а също така и при лечение на рани. Блатният хвощ действа добре и на бъбреците.Той съдържа много повече минерали от другите растения.

Освен това в състава на растението са доказани полифеноли и алкалоиди.Отровния хвощ се използва в отрови, а полския - обратното - за противоотрови, тъй като добре пречиства кръвта.

Блатен хвощ - Описание:

Блатен хвощ

Многогодишно растение, образуващо само един вид стъбла, зелено, високо до 60 см, обикновено с 6-10 ясно изпъкнали ребра, силно разклонено, като клонките са с по 5 ребра. Спороносното класче се намира на върха на стъблото, черно, тъпо, дълго 1-3 см. Листните влагалища фуниевидни, дълги до 12 мм, в горната си част малко разширени, с 6-10 зъбеца и с бял ципест.

Блатен хвощ - Лечебни съставки:

Хвоща съдържа силиций, олифеноли и алкалоиди.

Блатен хвощ - Къде се среща?


Още по темата Топ 10 хранителни добавки за мъже – част I6 напитки, които се борят със стареенетоЗа ползите от калция Среща се често по влажни и мочурливи ливади, край реки и блата в цялата страна докъм 1500 м н. в.