Нони - Действие и приложение:

Нони е известен с болкоуспокояващото си действие. Има болкуспокояващият ефект на морфина, но няма вредните му странични действия.

Нони е и мощен антиоксиант, укрепва имунната система, понижава кръвното налягане, подобрява сърдечно съдовата система и сексуалния живот, нормализира инсулина и нивото на захарта, стимулира способността за концентрация.

Нони подобрява храносмилането и се препоръчва се в подкрепа на диетичния режим при възпаления, алергии, бактериални и вирусни инфекции и тумори.

Нони има антибактериални и антисептични свойства, затова се използва при наранявания и изгаряния, ухапвания от насекоми, просиазис, кожни проблеми и възпаления.

Обикновено няма странични ефекти.

Нони - Описание:

НониНони е малък вечнозелен храст или дърво, обикновено по-малко от 10 метра височина. Има силно преплетени клони, вечно зелени меки листа с къса дръжка и сиво-кафява до жълтеникаво-кафява кора. Растението цъфти и произвежда плодове през цялата година.

Нони - Използвани части:

Използват се плодовете на растението (Fructus Morindaе). Плодовете се берат и изчистват. Изчистените плодчета се сушат в проветриви помещения при температура, не по-висока от 400С. Рандеманът е около 4,5:1.

Нони - Начин на употреба:


Още по темата Отслабване - за и против медикаментите за отслабванеЛекарство помага на имунната система да се пребори с настинките и грипаРъцете подсказват от какво страда организмът ниЗа ползите от разтоварващите дниЛична хигиена - Някои опасни химикали в продуктите за лична хигиена, които е по-добре да избягватеДеменция - Вредните навици в средна възраст ускоряват упадъка на ума Билката се консумира под формата на екстракт в капсули или прибавен сокове.

Може да се използва с имуноактивиращи растения и добавки – ехинацея, жен-шен, шийтаке, цинк, селен и др.

Нони може да се намери в търговската мрежа у нас под следните форми:

За външна употреба - Колуей.

За вътрешна употреба - Нони Сафт, Нони Моринда, Нони Вида, АртиДол, Нони, Полинесиан.

Нони - Лечебни съставки:

Съдържа желязо, магнезий, калий, калций, аминокиселини, масти, ксеронин, дамнакантал, витамини от група B, аскорбинова киселина, проксеронин, скополетин и др.

Нони - Къде се среща?

Нони расте предимно в региона на южния Тих ОкеанРасте в сенчести гори, както и в отворени места на скалисти и песъчливи почви.