"C" резултати(21)

Centella (Hydrocotylе ) asiatica minor
(Азиатска центела)

При варикозно разщирени вени и тромбофлебит, подобряване на паметта, намалява главоболието. Действа положително при депресивни състояния, епилепсия, шизофрения, неврогенни нарушения в апетита и затлъстяване. Стимулира имунната система

още

Cynara scolymus L.
(Артишок)

Артишок се използва при хепатит, атеросклероза, при чернодробни и жлъчни заболявания, понякога и при алергии и екземи. Полезен е за страдащи от подагра и артрит.

още

Caltha palustris L.
(Блатняк)

Използва се при треска, нарушение на обмяната на веществата, простуда, анемия.

още

Crataegus Monogyna
(Глог)

Използва се за лечение на сърдечносъдови заболявания - леки форми на хипертония, сърдечни неврози, гръдна жаба, атеросклероза, безсъние, нервна възбуда, повишена функция на щитовидната жлеза и др.

още

Cornus mas
(Дрян)

Дряна се използва при кръвоизливи от стомашно-чревния тракт, колит, подагра, анемия, заболявания на пикочните пътища, пясъци и камъни в бъбреците.

още

Cydonia oblonga Mill.
(Дюля)

Дюля - Използва си при остри възпаления на дихателните органи - ларингити, фарингити, трахеобронхити и на стомашно-чревния канал - гастроентерити и др.)

още

Ceterach officinarum DC
(Златиста папрат)

Лекува кашлица. Използва се при лечението на чернодробни заболявания и срещу болки в ставите. Има противовъзпалително, хипотермично, седативно и хемостатично действие

още

Chelidonium majus L.
(Змийско мляко)

При чернодробни болести, бъбречни заболявания, лошо храносмилане, високо артериално налягане, хемороиди и др.

още

Банер I - дясна колона
http://sommons.co/out?zoneId=2647810-2647961 Банер II

Ако сме ви били полезни,
моля харесайте страницата ни във Facebook.